Anledningar till att svenskar köper på delbetalning

Man ser numera en trend i vårt avlånga land som avslöjar att många av oss uppskattar det faktum att det går att köpa produkter på delbetalning. Vad betyder då egentligen detta? Jo, med delbetalning syftar man på att man får tillgång till en produkt samma dag som man väljer att köpa den, men man behöver inte betala det fulla priset för produkten omedelbart. Istället sprids summan ut på ett par månader och i vissa fall ett par år.

 

För att företagen inte ska lida av att ge kunden en sådan lång tid på sig att betala tillkommer vanligtvis ränta på det som man köper. På sätt och vis fungerar köp på delbetalning därför ungefär som ett lån. Man lånar pengarna för att kunna köpa den varan som man vill ha, men man måste därefter betala tillbaka pengarna tillsammans med en ränta som tillkommer. Ju längre återbetalningstiden är desto större blir den avgift som man är tvungen att betala. Många väljer dock att köpa produkter på delbetalning trots den avgift som tillkommer med tanke på hur smidigt och enkelt det är.

 

Vilka produkter köps vanligtvis på delbetalning?

Vad svenskar väljer att köpa på delbetalning skiftar ganska rejält, men många gånger handlar det om lite dyrare varor såsom elektronik eller möbler. Det kommer säkerligen inte som en överraskning för någon att mobiler och datorer är i det dyraste laget och just därför kan man dra nytta av att inte behöva betala hela beloppet samtidigt. Om man ska ta en titt på de allra vanligaste produkterna att köpa på delbetalning så är dessa datorer, Tv-apparater, Tv-spel, mobiler samt möblemang. Det är dock dessutom möjligt att exempelvis införskaffa en vitvara på delbetalning.

 

Vad är skälen till köpen på delbetalning?

 

Anledningen till köp på avbetalning kan vara många, men vanligtvis handlar det om att spara pengar för tillfället. Man har kanske inte världens högsta inkomst och vill därför se till så att inte alla ens pengar går till en och samma vara som man råkar vara i behov av. Man måste självfallet fortfarande kunna betala sina räkningar, hyra och sätta ner mat på bordet. Därför kan det vara bättre att betala lite varje månad för den vara som man behöver. Om man är intresserad av att ta reda på mer kring delbetalning kan man alltid besöka http://avbetalning.net/ och få tillgång till hjälpsam fakta kring just delbetalningar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *