Gummilister och dess användningsområde

Lister i gummi kräver en hållbar kvalitet för att fylla sin nytta. Dess användning är alltid på områden som utsätts för dagligt slitage. Exempelvis så är gummilisten typisk för bildörrar, fönster och bakluckor. För att skydda fönster och dörrar på bilen borde du se till att gummilisterna inte är slitna och torra. När sommaren närmar sig är det även dags att tänka på vad båten behöver. På marknaden finns relingslister för alla olika båtmodeller och mycket mer. Här några exempel på vilka olika gummilister som finns:

  • Kantskydd
  • Bildörrar
  • Relingar
  • Duschar
  • Fönster

Fördelarna av gummilister

Gummi är ett material känt för att vara starkt och tåligt, samtidigt som det är elastiskt till olika grader. Materialet uppfanns av en slump av Charles Goodyear år 1844. Vad som var speciellt med hans nya uppfinning var att hans gummi inte sprack i kyla eller smalt i värme. Dessa egenskaper i kombination med gummit absorbering av stötar och vibration gör det perfekt för att använda i utrymmen där hårda material möts. Tyvärr erbjuder de ingen hög nivå på sitt estetiska yttre, men de tjänar desto bättre till att täta skarvar eller skydda mot vätska, damm och kyla. Den tacksamma formen av gummilister gör att de enkelt går att arbeta med och ett byte är inte särskilt komplicerat.

Förmågan att täta mot glas

Hur tätt ligger egentligen en gummilist mot fönster och annat när man applicerar den vid fönster och kanske runt duschdörrar? Tänk dig en fönster- eller golvskrapa för badrummet. I ett enda drag får du bort varenda lilla droppe från ytan du arbetar med, förutsatt att gummit inte har några skador eller repor. Precis lika snärt ligger en gummilist och kramar om glaset eller andra material där de används. Ingen kyla eller vätska passerar ner mellan gummit och mötande material. Vid bilfönster till exempel blir det som att skrapa fönstret med en fönsterskrapa varje gång du drar fönstret ner och upp.

Som skydd mot skarpa eller hårda hörn

Gummilister är på samma sätt perfekta för att skydda människor mot att slå i eller skada sig mot hårda kanter eller klämrisker. Gummilister är populära i hyllorna för att baby-säkra hemmet. Med en slitstark hållbarhet och skonsam yta så är det nästan som gjort för småbarn att undvika olyckor.

Duschlistens nya vän

I ett badrum i minimalistisk stil så har denna uppfinning sannerligen hittat sin plats. Med en stilren utformning i transparent gummi så kan den snyggt placeras i valfri form över badrumsgolvet och skapa ett duschgolv i ett nafs. Skapa en modern egen form på ditt duschgolv och duschdraperi och få ett badrum helt i din egen design. Gummilisten i T-profil tätar effektivt mot golvet och inget vatten kommer läcka ut på resterande badrumsgolv. Gummilistan och duschdraperiet sparar dig arbete med golvskrapan efter varje dusch. Ännu en gång så gör gummilisten ditt liv lite lättare!

T-profilen

Fördelen med gummilisten i T-profil är att den alla gånger håller vattnet på plats när du duschar. Eftersom materialet i gummi enkelt kapas kan du välja fritt hur lång list du vill använda dig av.

Gummilisters flexibilitet

En gummilist går alltid tack vare sitt mjuka och enkelt bearbetbara material att anpassa som man vill. Förutom att du kan välja egen färg, höjd och modell, så kan du alltid kapa av en list för att få den kortare. Materialet är också relativt lätt i vikt och billigt att frakta. Med en säker hög kvalitet på gummi så kan du dessutom njuta av en lång garanti på alla dessa produkter. Det är ett vinnande koncept som håller vad de lovar tills de når sina sista år.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *