Kärlek för horoskop

Det här är berättelsen om lilla Tyra som redan från barnsben var helt fascinerad av horoskop. Redan innan hon kunde läsa så stannade hon alltid till just vid horoskopsidorna i alla tidningar. Alla de olika symbolerna för de olika stjärntecknen fångade hennes intresse. Ordet horoskop var också bland de första ord som hon lärde sig att uttala. Hennes mamma prenumererade på alla möjliga tidningar som alla innehöll horoskop. Detta var inte något hennes mamma tänkte på utan det var en ren tillfällighet.
Så fort det damp ner en ny tidning i brevlådan rusade Tyra ut och slog upp sidan med horoskop .

astrology-1244769_960_720

Hennes mamma tyckte att detta var så märkligt eftersom Tyra inte kunde läsa. Mamman tittade länge och noga på olika horoskop för att på så sätt få veta vad det var som Tyra förundrades över i dessa horoskop. Det enda mamman kunde komma fram till var att det måste vara de olika symbolerna för de olika stjärntecknen som fångade Tyras stora intresse för horoskop. Lilla Tyras intresse för horoskop fortsatte under uppväxten. Hon blev själv duktig på att rita de olika stjärntecknen i horoskopen. De var otroligt fina teckningar. Hennes mamma uppmuntrade henne att fortsätta rita, läsa och behålla sitt intresse för horoskop.

Lilla Tyra lärde sig redan vid tidig ålder både alla stjärntecken i horoskopet och även i vilken ordning de kom. Hon lärde sig till och med för vilka datum de gällde. Tyra är själv född i Stenbockens tecken. Det är första tecknet på året i sin helhet i horoskopet. Om man tittar vidare så hittar man sedan vattumannen. Horoskopets nästa tecken är fisk. Alla horoskop har ofta ungefär samma betydelse för de olika stjärntecknen. Vidare kommer vädur, oxe och tvillingarna samt kräftan fram till halva året. Om man tittar på horoskop och de vidare tecknen börjar hösten med lejonet, därefter jungfru och sedan våg. Skorpion ormbärare och skytten tillhör de tre sista i vårt horoskop. Tyra lärde sig också alla datum till de olika stjärntecknen.

När hon blev äldre och kunde skriva själv började hon skriva horoskop på skoj, endast för sig själv. Hon satt och kände efter vad hon upplevde och trodde skulle hända.
Hon hade olika känslor för de olika stjärntecknen. Hennes bok med horoskop växte för varje dag. Vissa horoskop blev långa och omfattande medan andra horoskop blev korta. Ibland blev en del horoskop väldigt ytliga och inte så djupa medan andra var direkta och berättade mer på djupet vad som skulle hända.

Tyras horoskop blev helt efter vad hon kände. Hon kunde själv inte bestämma innan hur långa eller korta horoskop hon skulle skriva. En dag så skickade hennes mamma in Tyras horoskop till en tidning. Redaktören på tidningen blev väldigt fascinerad av Tyras sätt att skriva horoskop. Efter ett tag fick de kontakt och Tyra fick provskriva horoskop för tidningen under några månader. Sedan skulle de utvärdera om hon kunde fortsätta.
Redaktören blev överförtjust över Tyras förmåga att skriva horoskop så det var ingen tvekan om att Tyra skulle få anställning. Och än idag skriver Tyra horoskop för samma tidning. Just en av de tidningar hon som barn hämtade in från brevlådan.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *