Poststress? Så slipper du den

Brevlådan. Alla går till den flera gånger i veckan. Ja, i stort sett varje vardag. För många kan detta vara en ganska frustrerande rutin, då den ofta medför stress och irritation. Men vart kommer dessa negativa känslor ifrån egentligen? Jo, de kommer nämligen av felskickad post och mängder av reklampost. De allra flesta tänker nog inte över denna så kallade poststress. Men den är faktiskt vanligare än vad många tror. De flesta av oss har nog upplevt denna typ av stress när vi har öppnat vår namnskylt brevlåda.

Felskickad post och reklam orsakar stress

Du kanske aldrig har tänkt speciellt mycket över det själv, men man blir faktiskt stressad av att få någon annans post eller en bunt reklamblad i sin brevlåda. Speciellt om detta sker varje gång du öppnar din namnskylt brevlåda. Man vill ju såklart slippa all onödig stress i en redan allt för stressig vardag.

Om man vill slippa denna onödiga stress, kan man faktiskt göra något åt det. Det är faktiskt riktigt lätt. Det enda man behöver göra är att göra texten på sin brevlåda tydligare så att den blir lättare att läsa. För att slippa just reklamposten, kan man behöva sätta upp skyltar eller dekaler med texten ”ingen reklam här tack!”, för att verkligen visa att man inte vill ha någon reklam i sin namnskylt brevlåda.

 

Otydlig namnskylt brevlåda är största orsaken

Den allra största orsaken till att man får felskickad post eller mängder av reklam är en otydlig brevlåda. Om brevbäraren inte kan läsa texten på din namnskylt brevlåda ordentligt, är risken väldigt stor att du får något som du inte har bett om. Därför är det ytterst viktigt att se till att din namnskylt brevlåda är tydlig och lättläst, så att du slipper den onödiga poststressen.

Tydligt husnummer och tydliga namn

Det finns två saker som är extra viktiga när det kommer till att göra sin namnskylt brevlåda lite tydligare. Dessa två är husnumret och namnen på alla som bor i bostaden. Dessa två bör alltid vara de mest tydliga delarna på din namnskylt brevlåda. Det är extra bra om dessa två är synliga och läsbara på håll, så att man snabbt kan se vems brevlåda det är. När dessa två delar är lättlästa, minskar risken för att brevbäraren lämnar ut fel post till dig. Det låter kanske lite fånigt, men det gör faktiskt skillnad.

Vad kan man göra?

Men vad kan man göra för att förtydliga sin namnskylt brevlåda? Om du vill ha en snabb, smidig, billig och framför allt effektiv lösning på dina problem, ska du skaffa några dekaler eller skyltar till din namnskylt brevlåda. Det finns många butiker på nätet som säljer både skyltar och dekaler till brevlådor. Så det enklaste sättet att få tag på dem är genom en sådan butik. Skaffa först och främst ordentliga namnskyltar och husnummerskyltar till din brevlåda. Om man vill kan man även komplettera med en smart ”nej tack till reklam”-skylt. Då slipper du högarna av reklamblad varje vecka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *