Så kan du med låg inkomst shoppa mer

När man har en låg inkomst kan det vara svårt att få pengar över till shopping. Det kan vara svårt att få pengarna att räcka till alla nödvändigheter i vardagen, speciellt om man är förälder eller studerande. Då blir det sällan något kvar till just shopping. Men det är inte omöjligt att shoppa, även om man har en låg inkomst. Så här kan du med låg lön handla mer.

Vänta på erbjudanden

Ett av de allra bästa tipsen är att vänta på bra erbjudanden och kampanjer. Undvik att köpa saker till fullpris om du kan. Ny teknik som till exempel telefoner, bildskärmar och datorer är ofta riktigt dyra när de precis har släppts på marknaden. Därför kan det vara värt att vänta med köpet tills de har börjat falla i pris. Många teknikprodukter börjar falla i pris redan efter några månader. Då brukar man även kunna hitta dem i olika kampanjer.

Något annat man borde hålla utkik efter är utförsäljningar och reor. Handla kläder, skor och liknande på reor eller under olika kampanjer så kan du få mycket mer för dina pengar.

Gör storköp tillsammans med andra

I vissa fall kan det vara bra att handla större mängder av varor tillsammans med andra. Man kan ofta få ett mycket bättre pris på en vara genom att köpa många på en och samma gång. Detta kallas då för mängdrabatt. Mängdrabatt kan ofta fås på till exempel matvaror. Ibland kan man köpa riktigt stora förpackningar med matvaror för att få ett billigare kilopris. Att köpa allt själv kan bli ganska dyrt, men genom att dela på en stor förpackning eller en låda med någon annan kan ni hjälpa varandra att spara många kronor. Fråga gärna dina vänner, din familj eller dina grannar om de har lust att dela på ett storköp med dig.

Hämta rabattkoder online

Ibland kan man hitta rabattkoder på nätet. Dessa koder kan göra en riktigt stor skillnad för dig som inte har så mycket pengar över att handla för varje månad. Rabattkoder kan du hitta på olika hemsidor på nätet. Läs mer hos Spogly.se för att hitta mängder av olika rabattkoder och erbjudanden.

Besök rabattkodssidorna ofta så att du inte missar de erbjudanden och rabatter som är relevanta för just dig och din shopping. Det kommer ständigt nya rabattkoder, så glöm inte att kolla lite då och då.

Besök outletbutiker

Shopping i outletbutiker blir allt vanligare. Det är i dessa butiker du kan köpa utgående produkter till kraftigt rabatterade priser. Det finns outletbutiker för det mesta, men de vanligaste säljer kläder och sportartiklar. Många större barnfamiljer vallfärdar till dessa outletbutiker för att köpa nya kläder, skor och sportartiklar.

Shoppa secondhand

Man ska inte glömma bort att secondhandbutiker existerar. I secondhandbutiker kan du ofta hitta ett par fina skor för en femtilapp eller ett par helt nya byxor för en hundring. Man kan alltså göra riktiga kap i dessa butiker. Att handla i secondhandbutiker och på loppisar är något som många studenter älskar att göra. Man sparar inte bara pengar. Man gör även miljön en tjänst genom att inte enbart köpa nytt. Denna typ av shopping är vänlig både mot plånboken och mot miljön.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *