Vilken hundbur passar i min bil?

En fråga som många hundägare ställer sig är just vilken bur de bör välja för sin bil. Det här är dock inte så lätt att svara på som man kanske tror, då det finns ett flertal aspekter som man måste ta hänsyn till. Man tror kanske att man endast ska titta på hur stor bilen är, men detta är inte fallet. Ta reda på vilka hundburar som passar i din bil här.

 

labrador-1785751_960_720För det första ska man ställa sig frågan: Hur ofta och hur långa blir bilfärderna som min hund ska ta del av? Om ens hund endast ska transporteras en kort sträcka med jämna mellanrum kan man leta efter en bur där hunden bekvämt kan sitta och ligga ner, men inte mycket mer. Om man istället ska ta sig långa sträckor kanske man söker efter en större hundbur där hunden har mer frihet att röra sig. Förutom just sträckan bör man ju även titta på hur stor hunden är. Om man har en chihuahua är det självfallet bättre att köpa en mindre hundbur, medan en stor hundbur fungerar bäst till en schäfer.

 

Hur kommer sedan bagageutrymmet att se ut? Är det endast hunden som ska med på färden eller vill man ha plats med mer bagageutrymme? Hur stor är ens bil och hur ofta kommer buren att vara placerad i bilen? Det här och många fler frågor är bra att ställa sig innan man bestämmer sig för en specifik bur. Det bästa man kan göra är att mäta den plats som man har i bilen. Därefter tar man hänsyn till den mängden bagage som även ska få plats i bagageutrymmet samtidigt som en skiss på golvet kan göras för att se hur bra hunden hade fått plats. Med tanke på hur många olika bilar som finns ute på marknaden kan man inte svara på vad just ens specifika bil bör ha för bur. Det handlar i slutändan om hur stor ens bil är, hur stor ens hund är, hur mycket bagageutrymme som kommer att finnas samt vad hunden föredrar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *